Rauhaa ja valoa marraskuuhun 11.11.2023 konsertissa Da pacem

Tampere Cappellan vieraaksi saapuu marraskuussa kuoronjohtaja Lodewijk van der Ree, joka johtaa marraskuun pimeyteen rauhaa ja valoa konsertilla Da pacem.

Van der Ree on Tampere Cappellan ensimmäinen kansainvälinen johtajavierailija. Hän on kotoisin Alankomaista, mutta on toiminut viimeksi Viron Filharmonisen kamarikuoron kuoromestarina ja luo tällä hetkellä omaa uraa Virossa.

Konsertin pääteoksena on Herbert Howellsin pysäyttävän kaunis Requiem. Lisäksi kuullaan Orlando di Lasson musiikkia renessanssin ajalta sekä uudempia teoksia virolaiselta Arvo Pärtiltä ja hollantilaiselta Ton de Leeuwilta.

Konsertin ohjelmisto:
Arvo Pärt: Da Pacem Domine
Arvo Pärt: Ja ma kuulsin hääle
Herbert Howells: Requiem 
Ton de Leeuw: Elegie IV
Orlando di Lasso: Primus Psalmus Poenitentialis

Da pacem
la 11.11.2023 klo 18 Tampereen tuomiokirkko
Kamarikuoro Tampere Cappella
johtaa Lodewijk van der Ree
Liput: 25/20/15€ Lippu.fi (hinta sis.palvelumaksu), tai ovelta tuntia ennen, maksu vain kortilla.

Lodewijk van der Ree on Alankomaista kotoisin oleva kuoronjohtaja ja tenori. Hän opiskeli kuoronjohtoa Amsterdamin konservatoriossa Jos Vermuntin ja Jos van Veldhovenin johdolla (kandidaatti) ja Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Hirvo Survan johdolla (maisteri, cum laude) Tallinnassa. Hän on erityisen kiinnostunut renessanssin vokaalipolyfoniasta, ja hän rakastaa myös yhteistyötä säveltäjien kanssa uuden musiikin herättämiseksi henkiin.

Vuodesta 2020 lähtien hän toimi Viron filharmonisen kamarikuoron kuoronjohtajana ja laulajana ja on johtanut EPCC:tä sekä konserteissa että levytyksissä.

Lodewijk van der Ree on johtanut useita kuoroja ja yhtyeitä Hollannissa (Asko Kamerkoor, Collegium Utrecht, Cappella Amsterdam) ja Virossa (Tarton yliopiston kamarikuoro, naiskamarikuoro Sireen, Voces Tallinn). Yhdessä Daniel Reussin kanssa Lodewijk johti esityksiä Karlheinz Stockhausenin ”Engel-Prozessionen” -teoksesta osana Holland Festival 2019 -festivaalin tuotantoa ”Aus Licht”. Samana vuonna Lodewijkille myönnettiin arvostettu hollantilainen Kersjes Fonds -kapellimestaripalkinto.