Tampere Cappella laulaa pääsiäisen musiikillisen pyhiinvaelluksen Santiago de Compostelaan

Tampereen tuomiokirkossa ja Urjalan kirkossa soi musiikillinen pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan pääsiäissunnuntaina 17.4. ja pääsiäismaanantaina 18.4.2022 Kamarikuoro Tampere Cappellan A Path of Miracles -konserteissa.

Joby Talbotin suurteos A Path of Miracles on 2000-luvun suurimpia a cappella -kuoroteoksia, joka on ponnistanut nopeasti maailmanmaineeseen. Tunnin mittainen teos kuvaa Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä.  Yli tuhannen vuoden ajan pyhiinvaeltajat ovat kävelleet samaa reittiä Ranskasta Espanjan rannikolle Santiago de Compostelan katedraaliin, maailman reunalle, jossa taivaan ja maan rajan sanotaan katoavan.

Konsertin aikana kohdataan musiikillisesti 800 kilometrin vaelluksen pyhyys ja herätetään henkiin yhden pyhiinvaeltajan kokemus.  Ja kuten pyyhiinvaellusreitillä, teoksessa katedraali näkyy viimein hiljaisena, lämpimänä, mutta myös valtavana kaiken matkan jälkeen.

– Jo tämän teoksen alku kertoo, että nyt kannattaa kuunnella ja tähän musiikilliselle matkalle kannattaa heittäytyä mukaan, kuvailee teoksen voimaa taiteellinen johtaja Markus Yli-Jokipii.

Yli-Jokipii haluaa tuoda A Path of Miraclesin uutena lisänä pääsiäisen vakiintuneeseen konserttitarjontaan, koska se on kuoroteoksena aivan erityinen: teos on alusta loppuun vaikuttava ja yhtenäinen, sekä mittansa vuoksi se pystyy antamaan ne tunteet musiikillisena kokemuksena, jossa kävelystä tulee ihmisen elämä, kuten pyhiinvaellusreittiä on usein kuvattu.

”Me olemme kävelleet pois omasta elämästämme. Jätimme vanhan elämän, jotta voisimme tulla taivaan seinien luo. Taivaan seinät ovat Santiagon katedraalissa ohuita kuin verho, läpinäkyvää kuin lasi. Kuljemme läntisen maailman reunalle, jossa rukoilemme, jotta pääsisimme synneistämme.”

Konsertit:
su 17.4.2022 klo 18 Urjalan kirkko
käsiohjelma 20€
Urjalantie 12, 31760 Urjala

ma 18.4.2022 klo 19, Tampereen tuomiokirkko
Liput 23/13€, toimitusmaksu alk.1€, Lippu.fi
Tuomiokirkonkatu 3b, 33100 Tampere